Koirapelko

Koirapelko

Haluaisitko pystyä kävelemään koiran ohi asiaa ajattelematta? Tai käymään kylässä koiraperheessä? Ehkä jopa leikkimään kaverisi koiran kanssa?

Koirapelkoinen ihminen tyypillisesti alkaa tuntemaan pelkoa nähdessään koiran, mutta pelko voi nousta pintaan jo pelkän äänen tai mielikuvan vuoksi. Pahasti koirapelkoinen voi jopa pelätä kotoaan lähtemistä, koska milloinkaan ei voi tietää minkä kulman takaa koira tulee vastaan. Tavallisempaa kuitenkin on, että koirapelkoinen esimerkiksi haluaa vaihtaa toiselle puolelle tietä koiran tullessa vastaan. Usein koirapelko koskee vain suuria tai vihaisen näköisiä koiria, mutta ei ole harvinaista, että myös pienet, tutut tai ystävälliset koirat pelottavat. Ystävällisenkin koiran käytös voi vaikuttaa uhkaavalta, jos on itse peloissaan tai ei tunne koirien käytöstä.

Koirapelko usein johtuu yllättävästä tilanteesta tuntemattoman koiran kanssa. Koira on voinut säikähtää ja näykkäistä, tai vain halunnut leikkiä ja siksi rynnännyt kohti. Ehkä sinulla ei ole mitään käsitystä miten pelkosi on saanut alkunsa, eikä sillä edes ole mitään väliä: sinulla on pelko ja haluat siitä eroon. Joka tapauksessa, koirapelko on opittu ominaisuus, ja siksi sitä voi pitää jopa taitona. On mahdollista, että se on kehittynyt hitaasti yhä pahemmaksi, mutta ihmisen aivot voivat myös oppia uuden pelon hyvinkin nopeasti. Ei hätää, minulla on sinulle hyviä uutisia! Koirapelosta voi myös päästä eroon hyvin nopesti.

Miten pelot syntyvät?

Uusimpien funktionaalisten magneettikuvausten mukaan, aivoissa voidaan katsoa olevan kolme tasoa. Pintakerros on vastuussa ihmisten luovasta ajattelusta. Sen alla on refleksiivinen kerros ja syvimmällä aivojen uumenissa on primitiivisin alue. Primitiivinen alue on hyvin samankaltainen kuin esimerkiksi matelijoilla. Sen tärkeimmät toimintatasot ovat pako, taistelu, syöminen ja lisääntyminen.

Esimerkiksi kohti köpöttelevä mummo saa aivoissasi aikaan ärsykkeen, joka kulkeutuu aivojen refleksiivisestä osasta luovasti ajattelevaan osaan. Mietit ehkä pitäisikö sinun auttaa häntä, vai kenties astua pois edestä. Samalta etäisyydeltä kohti syöksyvä tiikeri saa aivoissasi aikaan täysin erilaisen reaktion. Aivoissa aktivoituu saman tien hengissä pysymisestä vastaava primitiivisempi osa, joka käskee sinun juosta karkuun. Et myöskään pysty ajattelemaan mitään muuta kuin lähestyvää uhkaa, koska primitiivinen osa estää luovasti ajattelevan osan toimimisen. Nämä ovat perusteltuja reaktioita, jotka ovat auttaneet ihmiskuntaa selviytymään hengissä vuosituhansien kuluessa. Joskus kuitenkin aivosi voivat oppia, syystä tai toisesta, vääränlaisen reaktion joihinkin ärsykkeisiin. Lopputuloksena on adrenaliinia veressä, korkea syke, halu paeta tilanteesta ja järkevästi ajattelemisen muuttuminen huomattavasti normaalia vaikeammaksi.

Kun ihmisellä on fobia, hän ei yleensä pysty hahmottamaan mitä hän tarvitsee. Yleinen luulo on, että pelkäävä ihminen tarvitsee enemmän rohkeutta. Oikeasti hän tarvitsee tasapainon primitiivisen ja luovasti ajattelevan aivojen alueen välille. Se että yrittää pakottaa itsensä rohkeaksi, ei johda hyviin lopputuloksiin, koska asiaa käsitellään silloin aivan väärällä aivojen tasolla.

Eroon koirapelosta 3D Mind-tekniikalla

3D Mind on tekniikka, joka on suunniteltu nykyaikaisen aivotutkimusen perusteella nimenomaan tasapainottamaan primitiivisen ja luovasti ajattelevan aivojen osien toimintaa. Toisin kuin monet hypnoosi ja NLP-tekniikat, 3D Mind ei pyri asentamaan uusia ”ohjelmia” aivoihin, vaan erottelee ja purkaa olemassa olevat, tiettyyn tapahtumaan liittyvät negatiiviset tunnetilat. Samalla se aukaisee aivoille mahdollisuuden tehdä aivan luonnollisesti uusia yhteyksiä luovasti ajattelevan osan suuntaan. Näin tilanne tasapainottuu, ja pelko katoaa. Usein muutos tuntuukin aika pieneltä parannusvaiheessa, mutta jossain vaiheessa vain tajuat olevasi aivan rentona tilanteessa, jossa aiemmin pelkäsit…

Jos olet kiinnostunut tietämään 3D Mindin neurologisista ja kemiallisista toimintaperiaatteista enemmän, löydät tietoa täältä: Tiede 3D Mindin takana.

Tapaamisen kulku

Tapaaminen menee yleensä näin: Ensin keskustellaan hetki ja selvitetään mikä on juuri sinun ongelmasi. Seuraavaksi ohjaan sinut saamieni tietojen perusteella 3D Mind -prosessin läpi. Se koostuu lähinnä yksinkertaisista mielikuvaharjotteista, jotka on tarkasti suunniteltu auttamaan aivojasi luomaan uusia kytköksiä hermosolujesi välille. Lopuksi keskustelemme vielä sen hetken fiiliksestä ja odotettavissa olevista elämänmuutoksista.

Useat ihmiset kokevat vastaanottotilat enemmän tai vähemmän ahdistavina. Ihmisten tarpeet, halut ja ongelmat vaihtelevat, joten voimme ottaa oman tilamme mistä tahansa missä pystymme keskustelemaan kohtuullisen rauhassa: kahvilassa, puiston penkillä tai vaikka kotonasi. Saat halutessasi aivan itse ehdottaa sopivaa tapaamispaikkaa.

Kenelle 3D Mind sopii?

3D Mind sopii kaikille, joilla on tunteita ja vähintään pieni määrä mielikuvitusta. Toistaiseksi en ole vielä löytänyt ihmistä, jonka kanssa en olisi voinut työskennellä.

Jos mielestäsi ongelmasi on erityisen vaativa tai haluat keskustella tarkemmin siitä mitä pystyn tekemään, tai ehkä vain oppia tuntemaan minua ennen varsinaista parannusta, voimme sopia ilmaisesta konsultaatiosta. Voit myös yksinkertaisesti soittaa minulle tai ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Yhteystiedot ja hinnasto

Kuva: Kate Ter Haar
Mainokset

Jätä vastaus

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Jännittää? Voin auttaa!

%d bloggers like this: